Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2013. június 7., péntek

Első házi készítésű bodzalimonádénk....

Udvarunkon van egy szép nagy bodzabokor, így nagyon is kézenfekvő volt a dolog, hogy bodzaszörpöt készítsünk. Régóta készültünk, húztuk halasztottuk a dolgot, aztán csak lekerültek a bokorról az elképesztően bódító illatú virágok:)). Csomó receptet találtam a neten, végül mégis úgy döntöttem, hogy a finom nedűt a saját ízlésem szerint készítem el, s milyen jól tettem, derült ki utólag:))....

Olyan 15 darab szép nagy húsos virágot szedtünk le a bodzabokorról, amiket alaposan megmosva beleraktam egy kb 8 literes fazékba. Felöntöttem őket hideg vízzel, úgy, hogy teljesen ellepje a virágokat. raktam bele 1 kiló cukrot, s mivel citrom épp nem volt odahaza, így egész csomag citromsót. Mint utólag kiderült a citromsó nem csak arra jó, hogy kellemes savanykás ízt kölcsönözzön a finom szörpnek, hanem arra is, hogy az ital megőrizze szép kellemesen sárga színét is.

Kiraktam a fazekat, hogy ne legyen láb alatt, s na mondom várjuk az eredményt. Igazság szerint a neten azt írják, hogy 5 napig kell állnia meleg helyen, nos az enyém mindössze 2 napot állt hűvösön, nem is kavargattam, semmit sem csináltam vele, és 2 nap múltán annyira finom illat csapott meg, ahogy felemeltem a fedőt, gondolván megnézem hogy áll a limonádém, hogy magam is alig hittem...

Nos, ennyire egyszerű a házi bodza limonádé készítése, amit mindenkinek melegen ajánlok, mert egy egészséges, armás, könnyű hűsítő ital egy kis erőfeszítés eredménye:))

Ez a bejegyzésem épp nem otthon születik, de eldöntöttük, ahogy hazaérünk készítünk bodzaszörpöt is télére, hogy legyen, ami segít felidézni a nyárelőt hosszú téli délutánokon, s nem mellesleg szárítottam is meg a bodza virágából, mert nagyon finom gyógyteát nyerhetünk belőle...

Egyenlőre képek nélkül került fel a bejegyzésem, de jövő héten kiegészítem képekkel is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...