Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2014. március 23., vasárnap

Amikor egy könyv rabul ejt....


Minden könyvszerető embernek ajánlom figyelmébe az alábbi 3 kötetes Wass Albert művet. Engem elvarázsolt, rabul ejtett. Elképesztően jó volt beleélnem magamat, jó érzés volt járnom a Komárnyikon, igen, talán az volt a legszebb része a könyvnek. Amikor leültem olvasni, akkor úgy éreztem tényleg ott járok az erdők mélyén, bőrömön érzem a nap sugarát, vagy éppen magam előtt látom a szereplőket, amint baktatnak fel a hegyoldalon, az Istenszéke felé. 

A harmadik kötetet ma reggel fejeztem be, és már előre félek, mert hiányzik a könyv, végeszakadatlanul tudnám olvasni, éveken keresztül, ha tartana:)) Párom felnézett ma reggel nagy álmosan, s csak ennyit kérdezett: " Még mindig a Komárnyikon jársz? " :)) 

Szerelembe estem a könyvvel, olyannyira, hogy én, aki soha életemben nem ettem meg a puliszkát ma reggel azt készítettem és komolyan mondom nagyon jól esett! Csodáltam a szereplőket, mert azok folyton azt ettek, s gondolkodtam, hogy nem unják meg, de mondom, egyúttal annyira megkívántam, amikor olvastam a sorokat szinte éreztem a rotyogó puliszka illatát...

Egy olyan világba repítettek a sorok, amelyben magam is szívesen élnék, tenni venni a ház körül, tüzet rakni, vizet hozni, állatot gondozni, sajtot, ordát készíteni, nekem ez mind mind nagyon szimpatikus, kizökkent a mai rohanó világ hétköznapjaiból. 

Aki teheti olvassa el a könyvet, nem fogja megbánni!

UI.: Kedves Zoli és Zsóka! Nagyon szépen köszönöm a  kölcsönkönyvet, igazi élmény volt! 


4 megjegyzés:

  1. Kedves Viktória Ágnestől jöttem ide hozzád. Képzeld én is így jártam a puliszkával, boltba kellett mennem kukoricalisztért, mert úgy megkívántam. Ekkor már évek távlatából másodszor olvastam el ezt a könyvet. Azaz mind a három kötetet.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Holdgyöngy!

    Képzeld el nekünk volt idehaza, a párom miatt, mert ő néha megkívánja, s akkor készítek neki, de én magam még soha meg sem kóstoltam. A könyvben viszont olyan jól van írva róla, hogy elképzeltem, hogy ez nem is lehet olyan szörnyű étel, mint amilyennek az én gondolataimban élt:))

    A könyv tényleg nagyon tetszik és hiányzik is, most, hogy végeztem vele. Remélem a következő olvasnivalóm is így lebilincsel majd.

    Nagyon örülök, hogy nálam jártál, szívesen látlak máskor is!

    Legyen szép heted!

    Viktória

    VálaszTörlés

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...