Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. február 17., csütörtök

.....micsoda???? Egyházi ajánlás??????

Hát,mit mondjak,nincs egyszerű dolga az ember lányának,ha mostanság schengeni
vizumhoz szükséges támogatói nyilatkozat ügyében keresi fel a KMKSZ alapszervezeti elnökeit. " Ezt tettem én is,vesztettem én is....." kezdhetném a mondanivalómat a népszerű sláger soraival....
Tudatában a felröppenő,ám általam mégis némi jóindulattal kissé abszurdnak tartott hiresztelésnek -miszerint a szervezet csak a KMKSZ tagsági igazolvánnyal rendelkezőknek adja ki a kérdéses nyilatkozatot - kerestem fel ma a helyi alapszervezeti elnököt. Rögtön az elején leszögezem,az általam hihetetlennek vélelmezett feltételezés bizony valós alapokon nyugszik!
A KMKSZ alapszervezeti elnöke nagyon kézségesen fogadott. Nagyon kedvesen  ugyan,de közölte velem,hogy jelen állás szerint támogatói nyilatkozatot valóban csak tagjaik kaphatnak. De felajánlotta( szintén nagyon kedvesen) ,hogy 3 havonta lehet kezdeményezni tagfelvételt a szervezet kötelékébe,s ha gondolom,tegyem meg, s a felvétel után semmi akadálya nincs a támogatói nyilatkozat kiadásának. Ez tehát az "A " variáció amivel megjegyzem nem áll szándékomban élni.
A "B" variáció pedig nagyon egyszerű, kérjek egy  lelkészi ajánlást helyi lelkésztől.( Lelkészi ajánlás...hm...az meg mi?) Fogjam az ajánlást s menjek be vele Beregszászba a központi KMKSZ irodába,s ott kérvényezzem a nyilatkozatot.
A helyzet elgondolkodtató.....A történelmi egyházaknak joguk van kiadni olyan nyilatkozatot,amely helyettesiti a tagsági igazolványokat. Hát nem érdekes? Korábban olvastam róla,hogy Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyház püspöke ugy nyilatkozott,hogy ők ajánlást nem adnak ki,mert ugyan megtehetnék,de nem akarják befolyásolni az emberek bármelyik szervezethez való viszonyát.( KMKSZ, UMDSZ) Na hurrá! Aztán olvasom,hogy Bendász Dániel a görög katolikus egyház beregszászi esperesi kerületeinek főesperese tájékoztat,hogy ők viszont adnak ki ilyen nyilatkozatot! Nagyszerű,még ebben is a "B" kategóriába tartozom,mivel református vagyok!
Ülök s gondolkodom......
Tehát a kárpátaljai magyarság 2 részre van osztva. "A" és "B" kategória. Az "A"-sok kapnak támogatói nyilatkozatot,a "B"- sek nem.
Vasárnap, istentisztelet után megkeresem a helyi lelkészt,s kiváncsian várom,hogy fog folytatódni ez a számomra kissé zűrzavarosnak tűnő történet. Mire kiderül valószinűleg elmegy a kedvem a "nagy utazástól" Vagy ki tudja,lehet épp ez a cél?

Kapcsolódó: Magyar igazolvány,te csodás!

Folyt.köv.

1 megjegyzés:

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...