Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2014. május 8., csütörtök

Bodzaszörp készítése házilag


Bodzaszörp Mignon konyhájából


Nagyon szeretjük a bodzaszörpöt. Udvarunkon van egy hatalmas nagy bodzabokor, ami idén, a korán érkezett tavasszal párhuzamosan korán kezdett virágozni. Tegnap neki is láttunk, hogy készítsünk egy adag finomságot. Az alábbiakban leírom a receptjét, hogy nálunk hogyan készítik, vagy ahogy mi szeretjük. 

Végy egy 10 literes fazekat. Rakjál bele 1/2 liter mézet, töltsd fel vízzel, rakd bele a megmosott bodzavirágot, esetünkben, ekkora mennyiségnél ez lehet 15 szép nagy megmosott virág is, 1 citrom kinyomkodott leve és én bele szoktam rakni a héját is.  Úgy készítem, hogy fél napra kint hagyom a napon, aztán még fél napot hűvös helyen. Ennyi idő elég is neki, hogy összeérjenek az ízek. Aztán leszűröm az egészet és muszáj hűtőben tárolni, mivel nagyon hamar megromlik. Annyit fűznék még hozzá, hogy simán lehet cukorral is készíteni, csak mi az egészséges életmód jegyében igyekszünk mostanában egyre kevesebbet használni belőle, s lehetőleg valami természetes és kevésbé káros anyaggal pótolni azt. Tehát ha cukrot használsz, kb 1 kilóra lesz szükséged, vannak receptek, ahol többet írnak, ezt lehet ízlés szerint korrigálni.

*fotó a netről




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...