Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. október 18., kedd

Részrehajló bírósági ítélet a Vereckei emlékmű ügyében....hm...vajon miért is nem lepődünk meg???

Diadalittas hangnemben számol be a Szvoboda nevű magyarellenes ukrán párt a vereckei honfoglalási emlékmű meggyalázói perének legutóbbi tárgyalásáról.



Oleg Kucint, a párt megyei vezérét, valamint helyettesét, Ruszlan Polivkát és Lelekács Tamást, a Szvoboda ungvári szervezetének vezetőjét Verecke térségében vette őrizetbe a rendőrség, miután bejelentést kaptak a honfoglalási emlékjel felgyújtásáról. A triót közrend csoportosan elkövetett durva megsértésével vádolják.

A per első tárgyalására április 28-án a Volóci Járási Bíróságon került sor. A vádlottak ügyvédje azzal a beadvánnyal fordult az ítélőszékhez, hogy bűncselekmény hiányában zárja le az ügyet. A periratokban ugyanis egyetlen olyan adat sem található, mely alátámasztaná a KMKSZ tulajdonjogát, az építmény törvénysze­rű­sé­gét. Továbbá semmi nem bizonyítja, hogy az emlékjel bármilyen kulturális vagy történelmi értéket képvisel - állítja az alperes.

A zakarpattya.net hírportálon megjelent tudósítás most teljes győzelemről beszél, mely szerint a bíróság mindenben a Szvobodának adott igazat. Például abban, hogy az emlékjelet törvénytelenül építették fel. Ezt - áll a tudósításban - Kovács Miklós is elismerte a bíróság előtt, sőt azt is, hogy a KMKSZ-nek semmilyen engedélyező irat nincs a kezében.

Iljasovics Viktor ügyvéd, A KMKSZ jogi képviselője szerint valótlant állít az ukrán hírportálon megjelent közlemény. A bíróság ugyanis semmilyen döntést nem hozott. Sőt, október 18-ra újabb tárgyalást tűzött ki. Az időhúzásra és a magyarok befeketítésére játszó ukrán párt perbe fogott vezérei ráadásul öngólt rúgtak. A kihallgatások során ugyanis beismerték a rongálást, a per során azonban visszavonták korábbi vallomásukat. Azzal azonban, hogy a legutóbbi tárgyaláson az amnesztiatörvényre hivatkozva kegyelmi kérvényt nyújtottak be, gyakorlatilag bevallották bűnösségüket.

Az ügyvéd szerint az eljárás során olykor érezhető volt a bíróság részrehajlása. Megkísérelték például visszaadni a vádlottaknak a tárgyi bizonyítékként lefoglalt személygépkocsit. Ezt azonban jogi úton sikerült megakadályozni, így nem tudták eltüntetni a tárgyi bizonyítékot, mondta Iljaso­vics Viktor. A jogi képviselő érvelése szerint a kárpátaljaiak nem vevők a szélsőségesek gyalázkodásaira.

Az emlékjel jogviszonya még valóban rendezetlen. Ezt egyik ukrán lapnak adott interjújában a KMKSZ elnöke is elismerte: „Akkor minden döntés sürgős volt, és mi gyorsan hozzáláttunk az építkezéshez. A sietség miatt igaz, nem tudtunk minden szükséges iratot előkészíteni. Némelyek jelenleg is készülőfélben vannak.”
Kárpáti Igaz Szó - barikad.hu


Forrás
http://magyarellenesseg.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...