Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. szeptember 8., szombat

Hagyományőrzés felsőfokon

Napjainkban reneszánszukat élik a hagyományőrző fesztiválok. Rengeteg kerül megrendezésre belőlük, mindegyik más és más a maga nemében. Minden vidék igyekszik bemutatni a saját különlegességeit, szokásait sajátosságait. S valljuk be, nem kis sikerrel...Mára akkorát fejlődött a kárpátaljai turizmus, hogy minden túlzás nélkül állíthatjuk, tömegesen érkeznek érdeklődők Kárpátaljára.

A Mezőgecsei Lekvárfőző Fesztivál is egyike vidékünk szép hagyományait őrző fesztiválok egyikének. A Hunnia Nemzeti Műhely már tavaly is képviseltette magát a rendezvényen, különleges termékskálájával a rendezvény gyakorlatilag leglátogatottabb standja volt. Idén sem volt ez másként, immáron bővített termék kínálatunkkal ismét megjelentünk a fesztiválon.

A fesztivál hangulata leírhatatlan, különleges, ahogyan a cibereillat terjeng a levegőben. A hagyományosan felállított rézüstökben bugyog a lekvárkülönlegesség. Kicsit odébb izzítják a tüzet, a nyárson már ott forog egy egész disznó, finom sült készül belőle. A felállított színpadon egész nap ügyes lábú fiatalok hagyományőrző táncot járnak, kicsik, nagyok egyaránt.


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...