Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2013. február 17., vasárnap

Engedélyezhetik a kettős állampolgárságot Ukrajnában

kettos allampolgarsag
Törvénymódosítási javaslatot nyújtottak be a Legfelsőbb Tanácsban, melyben az ukrajnai állampolgárságról, benne a kettős állampolgárságról szóló törvény változtatását kérik. Az indítványt Lev Mirimszkij frakción kívüli képviselő kezdeményezte. 
A törvényjavaslat értelmében az a 18. életévét betöltött ukrajnai személy, aki megkapja egy idegen ország állampolgárságát, megtarthatja ukrán állampolgárságát is. Ehhez mindössze be kell nyújtania az érintettnek a külföldi állampolgárságot bizonyító okiratot az állampolgársági kérdésekkel foglalkozó központi végrehajtó szervhez. Ebben az esetben az útlevélben feltüntetnék az adott személy kettős állampolgárságát.
A módosítás lehetővé tenné, hogy külföldi állampolgárságú személyek is kérelmezhessék az ukrán állampolgárságot anélkül, hogy le kellene mondaniuk meglévő állampolgárságukról. Kivételt képeznek a bűnözők és az elítéltek.
Lev Mirimszkij nem lát kivetnivalót a kettős állampolgárság intézményében. Különösen előnyös lenne ez a külföldön dolgozó ukrán vendégmunkások számára, hiszen sokkal könnyebb volna az adott ország állampolgáraként dolgozniuk, s így Ukrajna is megtarthatná ezeket a polgárokat. Szerinte az állam feladata az emberek kényelmének a biztosítása, amelyet ez a törvény nagyban elősegítene.
Mirimszkij biztos abban, hogy a törvényjavaslat a Legfelsőbb Tanácsban támogatásra talál a régiósok és a kommunisták részéről is.


Forrás
karpatalja.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...