A netten sokféle leírást találtam, de én a magam feje után mentem és azt hiszem a végeredmény ízlelése közben nem is bántam meg.
Előrebocsájtom semmit sem mértem, nem szoktam soha semmihez sem. 2 cukkini és egy tök volt az áldozatom, amiket szépen meghámoztam, kivájtam a magházukat és egyforma kockákra vágtam őket, nem teljesen egyedül, mert közben megérkezett a barátnőm, 10 kiló barack társaságában, így rögtön megvolt a következő program is, szóval ő kockázta fel a tököket, köszönet neki érte ez úton is.
Felraktam főni 2 liter ananász szirupot+1 liter vizet, dobtam bele 5-6 szegfűszeget, 1 karikára vágott citromot és kb 30 dkg cukrot. Ebben a szirupban fürösztöttem meg a tököket, nem kell főzni, csak hogy éppen gyöngyözni kezdjen és rögtön üvegekbe raktam őket. Ezt a műveletet addig folytattam, amíg el nem fogyott a felkockázott tök. Aztán felfőztem a szirupot és a kockákra töltögettem. Én most így elsőre 4 liter finomságot készítettem, és mindenkinek csak ajánlani tudom, mert isteni finom lett. Légmentesen zártam az üvegeket és kiraktam őket pihenni a polcra. Magamban megállapítottam, hogy azért lehetséges a tökből "ananászt" varázsolni, mert a tök teste kissé szivacsos és képes magába szívni a szirupot, vagy valami hasonló lehet az ok:))
A barackbefőzést nem írom le, mert az a szokásos módon történt, de az is nagyon finom lett. Én az üvegeket színültig rakom gyümölccsel, mert mi nagyon szeretjük.
A felkockázott tökök |
Ananászlé fürdő |
Itt már üvegekben |
Barackocskák |
Én felszeleteltem őket, mert így több fért az üvegekbe |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...