Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2015. augusztus 4., kedd

Önellátóságunk


valamint önálló gazdasszonyéletem első kakasvágására került sor a mai nap folyamán :)) Teljesen őszintén, s minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy csodálatos kakasokat, tyúkokat sikerült kinevelnünk idén, s mivel kicsiny állományunkban 5 darab egyenként 5-6 kilós kakas volt, már értelmetlenné vált a tartásuk, így közös döntés alapján édesanyácskámat meginvitáltuk egy jó kis kakastorra, párom azon szigorú utasítása mellett, miszerint jól tanuljam ki a kakaskaszabolás mesterségét, mert a következő menetet már mi ketten kell végezzük :))

No, hát felvirradt a kakasok életének utolsó napja, s nem kis munka árán ügyesen most már a hűtőládánkban pihennek. Hogy is fogalmazzak, kissé szkeptikus vagyok, még nem tudom, hogyan fogom legyűrni a torkomon a kakashusit, ha nem akarok vegetáriánus lenni, ügyesen meg kell barátkozzak a saját magunk által kinevelt állatok vágásának gondolatával. Nem egyszerű, mi tagadás....

Elméletileg ma átestem a tűzkeresztségen, aztán lássuk, hogy fogom tudni kamatoztatni a ma tanultakat, egyenlőre a rosszullét kerülget, ha a nyúlvágásra gondolok, pedig eléggé sokszor kerül napirendre mostanában a téma, háááát, nem tudom...


Itt már szépen megpucolva sorakoznak a kakasok, sajnos csak ezt az egy képet készítettem...


3 megjegyzés:

  1. Ugyesek vagytok, szep munka!! en tudok csirket feldolgozni, bar mar eleg reg csinaltam, itt nincs elo csirkenk, a varosban nem si lehet tartani.
    Amikor csinaltam nem gondolkodtam ugy, csakm arra, hogy az elet korforgasa ilyen.Na a nyuszoval mas a helyzet, egyszer anyosomek levagtak egyet, nem tudtam enni belole.

    A kep nagyon jo!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Ágnes! Hát képzeld el, holnap lesz nálunk kakasleves, még nem tudom képes leszek e belőle enni? Köszönöm szépen a dicséretet, mindkettőnk nevében, néha kisebb nagyobb túlzásokba esem, de tanulok folyamatosan. Én a feldolgozással úgy vagyok, hogy ha valaki levágja és forró vízbe mártja, s leveszi a fejét, akkor onnantól már enyém a pálya :)) Puszillak, szép hetet kívánok neked!

    VálaszTörlés
  3. Jaa, s a képbeállítás anyukám érdeme :)))

    VálaszTörlés

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...