Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. december 29., csütörtök

Falunévtáblát avattak Csonkapapiban

falunevtablat-avattak-csonkapapiban
A Beregszászi járásban található Csonkapapi község idén ünnepelte fennállásának 750. évfordulóját. E nevezetes évforduló alkalmából a község KMKSZ-tagsága kéréssel fordult a Beregszászi Középszintű Szervezethez, mely szerint a falunévtábla-program keretein belül igényelnének egy kétnyelvű, címeres falunévtáblát.
A karácsonyi ünnepekre való készülődések közepette jött a hír, hogy elkészült a
 falunévtábla. 
A karácsonyi ünnepekre való készülődések közepette jött a hír, hogy elkészült a falunévtábla. A község polgármestere, Kis Pál egy percet sem késlekedve hozzálátott a tábla felállításának megszervezéséhez.
A karácsonyi ünnepeket már úgy köszönthettük, hogy a falu határában ott díszelegtek a falunévtáblák. Nem is egy, hanem három, ugyanis Csonkapapi három irányból, Mezőkaszony, Som és Hetyen felől is megközelíthető.
Talán a sors akarta így, hogy éppen Jézus születésének ünnepére kaptuk ezt a szép ajándékot. A karácsony nem csupán a szeretetről szól. Az ünnepnek van egy hangulata, egy kicsit titokzatos, várakozással teljes. Pont, mint a napkeleti bölcsek és pásztorok számára, hiszen ők sem tudták pontosan, mire számítsanak, csak azt tudták, hogy megszületik a világ Megváltója, aki szereti őket. Persze, ők is vittek ajándékokat, de nem ez volt a lényeg, nemcsak átadták az ajándékokat, aztán elmentek, hanem ott maradtak Jézussal. Nem véletlen tehát, hogy falunk címerében megtalálható a következő felirat: „Velünk az Isten!"
Ezért javaslom mindenkinek, hogy éljünk úgy, illetve alakítsuk úgy életünket, hogy az elkövetkező 750 évben is elmondhassák utódaink, hogy magyar ajkú és magyarul gondolkodó emberek voltak az őseik, és ilyenekké is nevelték őket.
Tudom, hogy 750 év múlva ennek a falunévtáblának nyoma sem lesz, de bízom benne, hogy lesz helyette egy másik, melyen ugyancsak magyarul olvasható felirat ékeskedik: „Csonkapapi".
Sütő Gábor, a KMKSZ Csonkapapi Alapszervezetének elnöke


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...