Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. július 15., vasárnap

Tüntetés a Székely Mikó kollégiumért


Sajnos úgy néz ki, Romániában elkezdődött a visszaállamosítás. Ostobaság mondhatnák sokan, de az elején gyorsan leszögezem, sajnos nem az, hanem ez a szomorú valóság! Egy román bíróság a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó kollégium visszaállamosításáról hozott döntést, valamit 3-3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az épületet a református egyháznak visszaszolgáltató bizottság 3 tagját. 

Nos ez ellen a döntés ellen szervez folyamatos tiltakozó megmozdulást Sántha Imre bikfalvi református lelkipásztor. Az alábbi fotók pénteken készültek egy ilyen megmozdulás alkalmával. 

E sorok írójának véleménye szerint hátborzongatóan kevesen vettek részt a megmozduláson, ottjártunkkor, mintegy 35 ember volt jelen, de a mindennap kint lévők elbeszéléseiből lehet tudni, hogy ez volt az eddigi "legnagyobb" tömeg. Ugyan ez is valami, de megdöbbentő, az emberi érdektelenség, ami a tüntetéssorozatot övezi.

A tüntetés mindennap 14.00-16.00 között zajlik, ám a kezdeményező szerint többen jelezték, hogy szívesen részt vennének, de munkájuk miatt nem tehetik, így a következő héttől 17.00-19.00 óra közzé módosul az időpont.
y















Kapcsolódó









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...