Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. augusztus 6., hétfő

XV. erdővidéki bajtársi találkozó, Baróton

Kicsi, bensőséges rendezvényre érkeztünk 2012. augusztus 4., Barótra. Immár nem kevesebb, mint 15. alkalommal került megrendezésre a "Honvédtalálkozó" néven ismert és elismert rendezvény.

Krizbai tiszteletes, aki egyben az egész rendezvény ceremóniamestere is volt, elmondta, hogy első alkalommal, amikor megrendezésre került ez a találkozó, még 370 öreg honvéd volt jelen rajta. Mára ez a szám a tavalyi 29-ből mindössze 17-re csökkent.

Megható volt hallgatni az egykori honvédek elbeszéléseit "azokról az időkről". Látni és érezni, hogy az emlékezés és a rájuk irányuló figyelem meghatottságot csal a tiszteletreméltó kort megélt veteránok arcára.

A rendezvényen képviseltette magát a Magyar Nemzeti Gárda, egy műkedvelő hagyományőrző kör, valamint egy kórus is. Többen versekkel, megható katonadalokkal, indulókkal kedveskedtek nem csak a veteránoknak, hanem nekünk résztvevőknek is.

A rendhagyó istentiszteletet követően mindenkit egy finom ebédre invitáltak, ahol hegedű és harmonika szó mellett nótázott együtt fiatal és idős egyaránt.

Köszönöm, hogy ott lehettem, remélem ez jövőre sem lesz másként!



Fotógaléria














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...