Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. november 11., vasárnap

Aki az ügyet végigvitte.....és akire nagyon büszke vagyok!


altBonyolult bürokrácia, engedély hegyek, Brüsszelt megjárt kérvény, "semleges" polgármesteri hivatal - bérelt területen, de áll Székelyföldön is az egységes Kárpát-medencei helynévtábla!

Aki végigvitte az ügyet

2012. november 11-én felállításra került, Erdély és Székelyföld területén elsőként, Miercurea Ciuc, nem hivatalos nevén Csíkszereda város Székelyudvarhely felőli bejáratánál, az első hivatalosan felállított, egységes tervezésű, székely-magyar rovással írott helységnévtábla. Csibi Barnáé az érdem, hogy végigvitte a folyamatot.



alt


Már megtehették volna korábban

Csíkszeredában 2003-ban meghirdették a székelyföldi rovástábla állítást.  A tanácskozásnak helyt adó városban csak most került végre felállításra a rovástábla, magánkezdeményezésből. 
Csíkszereda, 2003. június 21.: Quo vadis Székelyföld? Konferencia Zárónyilatkozatából:
"Székelyföld autonómiáját csakis együtt, közös akarattal érhetjük el. Legyen ennek az útnak első mérföldköve az Isten ajándékaként elnyert székely rovásírás közkinccsé tétele. Kérjük pedagógusainkat és a szülőket, tanítsák gyermekeinket, hogy sajátítsák el e kincset. Kérjük székely településeink önkormányzati testületeit, hogy a helységtáblákon tüntessék fel a települések nevét a székely rovásírással is."

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...