Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2015. május 22., péntek

Május van


javában virít a bodza, az elmúlt évek jól bevált gyakorlatát megtartva, idén is sok-sok bodza frissítőt készítettünk már. Tavaly az elkészített frissítőket lefagyasztottam, idén úgy gondoltam szirupot készítek és azt fogom elrakni télére. Szerencsére bodzáért nem kell messzire menni, mert a hátsó udvarunkon van egy hatalmas bokor, amely ontja magából a virágokat. Nálunk minden nap elfogy 3 liter bodzalé, Barni nyakló nélkül issza, nem tud betelni vele:))

Az elkészítése pofon egyszerű, a vizet a cukorral felfőzöm, picit hűlni hagyom és ráöntöm a bodzavirágokra, 24 óra múlva fogyasztható

A legvégén belekarikázok egy citromot + pici citromsót is használok




2 megjegyzés:

  1. Borzaszto sokat olvasok rola, de en meg soha nem kostoltam.Felvettem a listamba:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ágnes, ha van lehetőséged friss virágokat gyűjteni, csak ajánlani tudom! Én holnap állok neki tömör bodzaszörpöt készíteni télére, legalább 10 litert fogok elrakni, s persze nem marad meg télig, mert elfogy, de ha jobban belegondolok, ez a nyár itala, a hűsítő bodzaszörp. Mellesleg érdemes utánaolvasni a szervezetre gyakorolt jó hatásairól! Majd számolj be, hogy sikerült e készíteni, s ha igen, ízlett e a családnak?

      Törlés

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...