Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. június 1., péntek

Rovás - "Hagyaték"


A Duna TV szombaton a Csíksomlyói búcsúról adott élő közvetítést 11.00-tól, majd 15:00-tól a Hagyaték c. műsorban a rovás jelenéről és jövőjéről volt szó.

Élő rovás - itt és ma
Nemzeti írásműveltségünk legújabb kori terjedésének hála, már nem csak a rovóközösségeken belül, hanem az egész társadalomban, így a médiában is felváltja a múlt kérdésköreinek túlsúlyát egy a jelenlegi rováshasználattal és a jövő fejlesztéseivel is foglalkozó, kiegyensúlyozottabb szemlélet. Ennek kiváló mintáját szolgáltatta a Duna TV Hagyaték c. műsora, melyben az írástörténeti kutatás legújabb eredményein túl a közelmúlt kiemelkedő eseményei, a mindennapi rováshasználat, illetve a közeljövőre vonatkozó elképzelések, újítások is helyet kaptak.
A műsorban szerepel Dr. Hosszú Gábor, egyetemi docens, Sípos László, a Rovás Alapítvány elnöke, Molnár V. József, néplélekrajz-kutató és Sütő Levente, a népművészet mestere.
Május 26. 15:00 HAGYATÉK '26 perc.
2012 - Rovásírás – Újraéledő jelek
A Hagyaték a magyar szellemi kulturális örökség átörökítésén munkálkodik. Leporolja a magyar múlt szellemi hagyatékának egy-egy darabkájáról a modern korokban rárakódott szennyeződéseket, hogy azok újra a maguk fényességében ragyogjanak. Ezek a mozaikdarabkák – épületek, tárgyak, könyvek, emlékek, történetek, tájak, gondolatok és mindenekelőtt az azokat alkotó és alakító szellemek – hétről hétre a képernyőre kerülnek, hogy végül a soha el nem évülő egyetemes magyar szellemtörténet egészévé, a megújuló magyar hagyománnyá álljanak össze a nézők lelkében.Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...