Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. július 1., péntek

Egy közvélemény-kutatás eredményei



Ukrajnában egy év alatt romlott az alapvető emberi jogok tiszteletben tartásának helyzete. Erről szólnak a Razumkov Központ által végzett közvélemény-kutatás eredményei.
Egy évvel ezelőtt - 2010 júniusában - a megkérdezett személyek egy ötfokozatú skálán a szólásszabadság helyzetét 3,7-re, az idén pedig 3,5-re értékelték.
Az ukrán állampolgárok többsége (5,15 %) saját magukra nézve legfontosabbnak az alapvető emberi jogokat (élethez való jog, személyes szabadság, szólásszabadság, szabad véleménynyilvánítás, szabad mozgás joga, sérthetetlenség joga) tartja.
Ugyanakkor a megkérdezettek több mint egyharmadánál a szociális és gazdasági jogok szerepelnek az első helyen (munkához való jog, megfelelő életszínvonal, szociális biztonság, saját vállalkozás vezetésének joga) – írja a Tsn.ua internetes hírportál.
Forrás
A fentiekhez annyit szeretnék mindössze hozzáfűzni, hogy Ukrajnában a nemzeti kisebbségek jogai is meglehetősen "ingatag" lábakon állnak, csak sajnos ezzel a kérdéssel nem igazán foglalkozik senki. Mármint érdemben senki... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...