Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. július 6., szerda

És még egyszer nemzeti imádságunkról.....


Kárpátalja kormányzója ellenzi a magyar himnusz hivatalos használatát.
Kárpátalja megye kormányzója szerint sérti az ukrán alkotmányt a beregszászi járási tanács közelmúltban hozott döntése arról, hogy a testület üléseit a jövőben az ukrán állami himnusz mellett a magyar himnusszal nyitják meg.
Ukrajna területén az ukrán törvények és alkotmány érvényes - mondta Olekszandr Ledida. Senki nem fogja megengedni ezek megsértését - tette hozzá, megjegyezve: más dolog, és érthető, ha a nemzeti kisebbségek ünnepi rendezvényeiken nemzeti jelképeket vagy zenei kíséretet használnak.
Az ukrán államnak azonban egy himnusza van - hangsúlyozta Ledida, rámutatva, hogy érthetőnek tartja, amiért az ügyészség alkotmányellenesség címén megóvta a beregszászi járási képviselőtestület magyar himnusszal kapcsolatos döntését.
A beregszászi járási tanácsnak a legközelebbi ülésén kell döntenie arról, hogy elfogadja-e az ügyészség óvását, és érvényteleníti-e a magyar himnusz hivatalos használatára vonatkozó határozatát. Ellenkező esetben az Ukrajna-szerte nagy visszhangot keltett ügy a bíróságon folytatódik.
Kapcsolódó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...