Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. július 3., vasárnap

"Magyar nem az, akinek a szülei magyarok, hanem az, akinek a gyerekei magyarok lesznek!"


2898_1
Immár XIX. alkalommal kerül megrendezésre Szineviren a Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem, melynek idei jelszava „Karnyújtásnyira a jövő!"
A rendezvény idei szervezői a Pro Minoritate Kisebbségekért Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség. A hagyományos előadások mellett idén 5 tematikus munkacsoport is működik a rendezvény keretében, melyek a következő témákat kutatják és keresik a magyar-magyar együttműködés eddig kiaknázatlan területeit: turizmus, közös kulturális örökség, média és szolgáltatások, környezetvédelem és megújuló energiák. Az egyes csoportokban beregszászi és nyíregyházi 

diákok és oktatók vesznek részt.
2898_2
 A Szabadegyetemet Dr. Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke, Dr. Brenzovics László, a KMKSZ alelnöke és Répás Zsuzsanna a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára nyitották meg, Tóth István, beregszászi főkonzul jelenlétében. A délelőtti előadások keretében Orosz Ildikó felvázolta a kárpátaljai magyar oktatás helyzetét az elmúlt 20 évben. Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár a magyar kormány határon túli magyar kisebbség oktatás ügyében tett lépéseiről, intézményeiről számolt be. Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala miniszteri biztosa a magyarországi oktatás elérhetőségeiről, lehetőségeiről szólt.


  Brenzovics László zárógondolatával ért véget a délelőtt: „Magyar nem az, akinek a szülei magyarok, hanem az, akinek a gyerekei magyarok lesznek!"

2898_3
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...