Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. október 22., hétfő

Az "Élet menete" a Miskolci Avas lakótelepen

Elég régóta nem jártunk tüntetésen, akarom mondani  relatíve régen:)) Szóval az egész úgy kezdődött, hogy a párom kijelentette: "Szívem, jövő héten, szerdán tüntetésre megyünk!" Kicsit morgolódtam is, hogy "na hurrá":DD, de aztán csak megbékéltem :))  Így vettünk részt a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci alapszervezete által a miskolci Avas lakótelepen szervezett "Élet menete" tüntetésen.

Hát az első és talán az egész fáklyás vonulást átható élményem nincs mit szépítenem rajta, mi tagadás a félelem volt! Na nem a tömegiszony, á dehogy!

Az egész úgy kezdődött, hogy ahogy megérkeztünk a rendezvény helyszínére, az Avas lakótelepre, hemzsegtek a rendőrök, katonás sorfalat állva a helyszín körül, ami nekem eléggé mulatságosnak hatott. Na nem egyszerű sima rendőröket, hanem szabályosan hokifelszerelésben az adófizetők pénzén álldigáló bukósisakos egyéneket kell elképzelni, akik rosszálló tekintettel méregették a helyszínre igyekvőket.



A beszédek elhangzása után elindult a szerintünk legalább 3000 ember, hogy körbejárja a lakótelepet, így adva hangot tiltakozásának, amely szerint nemkívánatos személyeknek nyilvánítják a Kanadából hazatelepülni kívánkozó romákat/cigányokat/,akiket a helyi önkormányzat teljes mellszélességgel támogat.

Elindult a fáklyás vonulás, mellettünk ott caflattak a készenléti rendőrök, mert időközben kiderült számomra, hogy így nevezik őket...Aj, hát mit mit mondjak? Nekem egyfolytában azon járt az eszem, hogy hogyan lesz, ha úgy alakul, hogy menekülőre kell fogjuk a dolgot???... Most így utólag jót mosolygok az egészen, de ott, akkor szörnyűnek hatott az egész!


A másik dolog, amit megállapítottam az az, hogy viszonylag nagy tömeget tudott megmozdítani a Jobbik Miskolcon. Nekem személy szerint Mikós Árpád beszéde tetszett a legjobban, akit a konferanszié a "nemzet tanár ura"-ként aposztrofált, nem véletlenül. Miklós Árpád magával ragadó beszédét itt hallgathatják meg:


Néhány fotó az október közepei délutánról:
 
Székely zászló, székely kézben :))

Ízelítő a sokadalomból...

Kissé ugyan vacogva, de mosolygok :DD


Szerencsére sokan voltak, s ahogy szállt le az este, egyre többen lettek...

"Székelyföld nem Románia!" De nem ám!!! :)))







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...