Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. április 30., szombat

Köszönöm Istenem az Édesanyámat!

Anyák napjára

Anyák napja a legszebb ünnepünk, ez a nap, hogy mindent köszönünk.....Ismerősen cseng sokak számára ez a strófa. Egyszerű, s mégis mennyi mindent magába foglal!
Valóban, holnap május elseje, s elhozza nekünk a májusi hónap legcsodálatosabb ünnepét - az Anyák napját! Anyának lenni nagyszerű érzés,ehhez fogható csoda nincs több a világon! Igaz ez nem saját személyes tapasztalatom, én magam még csak az anyasághoz vezető út első lépcsőfokára léptem... Olyan bölcs sokat tapasztalt anyák egybehangzó kijelentése ez és olyan határozottan állítják, hogy kénytelen az ember elhinni. Az anyai szeretet soha meg nem szűnő, örök. Mindig kész megbocsájtani, felejteni a rosszat és csak a jóra emlékezni.
Ma már természetes, hogy megüljük ezt az ünnepet, amely társadalmi szempontból égető problémára irányítja a figyelmünket: a család, az anyaság tisztelete és megbecsülése nélkül nincs emberi és nemzeti jövő.
Az igazi anya mindig egy biztos pont az életünkben. Mater semper serta est, mondja a római jog, amely máig például szolgál. Igaz a mai modern világ elismeri a mesterséges megtermékenyítést is, amikor más a "biológiai"anya, s más az, aki felneveli a gyereket. Nos ez esetben el lehet vitatkozni azon, hogy melyikük is az igazi értelemben vett anya....
Valljuk be őszintén ez a nap tökéletesen alkalmas arra, hogy lecsillapítsuk az időnként megszólaló lelkiismeretünket: nem törődünk eleget azokkal, akiket valójában nagyon szeretünk....Nos az anyák úgy vannak kódolva, hogy találnak mentséget arra is, ha éppen éppen el felejtkezünk róluk. Nekik ilyen a természetük.....
Én nagyon a nagyon szerencsés emberek kategóriájába tartozom Édesanyám tekintetében. Ő igazi nagybetűs ÉDESANYA  a szó legszebb értelmében. Jó példával járt elől a gyermeknevelésben, mindig minden titkomat, bajomat elmondhattam neki és elmondhatom ma is. Volt idő, amikor el sem tudtam képzelni az életemet nélküle, sírás kerülgetett a szülői háztól való elszakadás első gondolatára is...Mára "megérett" ez a dolog nálam, mint a jó bor... Tudom bárhová vessen is a sors én mindig az ő egyetlen, imádott lánya maradok! 
Boldog Anyák Napját Anyukám!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...