Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. április 26., kedd

Szondi Miklós előadása a rovásírásról - Beregszászon

Április 26-án Kovács Béla EU parlamenti képviselő irodájának meghívására Kárpátaljára, azon belül Beregszászra érkezett Szondi Mikós rovástörténész, előadó.
 Első előadására 26-án, 17 órai kezdettel került sor a képviselői irodában. Erre a rendezvényre elsősorban a rovásírást már ismerőket vártak a szervezők. Olyan embereket, akik a kárpátaljai rovásmisszió oszlopos tagjai lehetnek a közeljövőben.
Az előadás nagyon tartalmas volt. Érdekes módon minden jelenlévőt bevont Szondi Miklós az előadásába. Ősi betűinket nem csak leírtuk, jövesztő szavakkal memorizáltuk, hanem el is mutogattuk őket, mintha egy élő activity showba csöppent volna a jelenlévő. Nagyon érdekes és új megközelítése volt ez a rovásbetűk memorizálásának, s itt jegyezném meg, hogy nem mellesleg nagyon hasznos is. Kitűnő közösségépítő, formáló jellege volt az délutánnak.
Mindig felemelő érzéssel tölt el, ha egy könyv úgy kerül a birtokomba, hogy azt az író előtte dedikálja. Így történt ez most is, az értékes előadás mellett önköltségi áron juthattak hozzá az érdeklődők Szondi Miklós: "Történelmünkhöz magyarul", valamint "Róni tanulok" című könyveihez.
Április 27-én délelőtt a Beregszászi Magyar Gimnáziumban, délután pedig a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolán hallgathatják meg az érdeklődők Szondi Mikós: " Hogy ne legyen sok a rovásunkon " c. előadását




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...