Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. szeptember 11., vasárnap

Kárpátalja: nem lesz magyar himnusz

Visszavonta a magyar himnusz hivatalos használatával kapcsolatos, Ukrajnában országos visszhangot kiváltott korábbi döntését pénteki ülésén a Beregszászi járási tanács (közgyűlés).


A nagyobbrészt magyarokból álló képviselőtestület tagjainak többsége – helyt adva a beregszászi járási ügyészség óvásának – megszavazta annak a 2011. június 17-én hozott döntésének visszavonását, amely szerint a testület ülései az ukrán állami himnusz mellett a magyar nemzeti himnusz lejátszásával kezdődtek volna. Több magyar nemzetiségű képviselő tiltakozott a magyar himnusszal kapcsolatos határozat visszavonása ellen, azt indítványozva, hogy az ukrán állami himnuszt se használják az ülések megnyitása alkalmával – adta hírül a zakarpattya.net.ua ungvári hírportál.

A jelentés szerint a Beregszászi járás képviselőtestületének ülésére időzítve a helyszínen tüntetett a szélsőségesen nacionalista Szvoboda párt néhány tagja. A tiltakozók nagy örömmel fogadták a képviselők döntését a magyar himnusz hivatalos használatáról történő lemondásról, és plakátjaikat hátra hagyva távoztak a helyszínről.

Forrás: MTI
Forrás

1 megjegyzés:

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...