Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. augusztus 3., szerda

Beregszászon tüntetett a Szvoboda

Hétvégén rövid "villámtüntetést" tartott a szélsőséges akcióiról, magyarellenes tevékenységeiről elhíresült Szvoboda Párt Beregszászon, Kovács Béla EP  képviselő irodája előtt. Íme a tüntetés apropója:

Kérvény

Az utóbbi időben Kárpátalján újra aktivizálódtak Magyarország képviselőinek tevékenységei a kettős állampolgárság megadásával kapcsolatban az ukrán állampolgárok részére.
Nemrég az EP képviselője Kovács Béla Beregszászon nyitott képviselői irodát, amelynek alapvető célja "konzultációt nyújtani, valamint tanáccsal szolgálni a kárpátaljai magyaroknak a kettős állampolgárság kérdésével kapcsolatban". Több az annál, hogy  Magyarország beregszászi konzulátusa megkezdte a dokumentumok fogadását a kettős állampolgársághoz, amely Ukrajna alkotmánya valamint törvényei szerint tiltva van. A magyar állampolgársággal együtt az ukrán állampolgároknak esküt kell tenniük,amelyben az aláíró fél elismeri a Magyar Köztársaságot hazájának, esküszik, hogy védi, s szolgálja " lehetőségeihez mérten". Tevékenységével a Magyar Konzulátus, valamint Kovács Béla EP képviselő megsérti a nemzetközi jog normáit, beleértve a bécsi egyezményt  a diplomáciai kapcsolatokról, valamint provokálják a feszültséget Ukrajna és Magyarország között. További tevékenységük Ukrajna szuverenitásának megsértéséhez, és Ukrajna földjeinek fokozatos elfoglalásához vezethet. Emlékeztetünk, hogy Kovács Béla egy olyan politikai erő képviselője,  amely a Nagy Magyarország területi visszaállításán dolgozik.
A Szvoboda követeli a Magyar Konzulátustól, valamint Kovács Béla EP képviselőtől, hogy fejezzék be ukránellenes tevékenységüket. Kéréssel fordul Viktor Janukovics államelnökhöz, valamint az ukrán Védelmi Szolgálat elnökéhez, Valerij Horosovszkijhoz, hogy tegyenek meg mindent a Beregszászi Magyar Konzulátus, valamint Kovács Béla EP képviselő törvénytelen, provokatív hozzáállása ellen Ukrajnával szemben.
Felhívjuk az ukrán lakosságot mérjünk jelentős ütést az idegen politikusokra, amelyek veszélyeztetik államunk szuverenitását, Kárpátalja magyarjait, hogy ítéljék el a felelőtlen, soviniszta politikusok provokációit, a  nemzeteink közötti baráti kapcsolat nevében.

Orosz nyelvről fordította
Váradi Viktória

2 megjegyzés:

  1. Nem semmizik a Svoboda.

    VálaszTörlés
  2. Ez már egyszer igaz! A dolog érdekessége az, hogy végül is a petíciójukat nem adták át senkinek, mindössze a honlapjukra került fel....

    VálaszTörlés

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...