Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. augusztus 26., péntek

Új típusú engedélyek a Kárpátalján élők számára

Digitális arcképet és ujjlenyomatot tartalmazó, plasztik kártya alapú kishatárforgalmi engedélyeket rendszeresít Magyarország szeptembertől a Kárpátalján élő kérelmezők számára – közölte csütörtökön Magyarország ungvári főkonzulátusa.


A külképviseleten tartott sajtótájékoztatón Bacskai József főkonzul elmondta, hogy Magyarország néhány napja beszüntette a hagyományos, útlevélbe ragasztott kishatárforgalmi engedélyek kiadását mind az ungvári főkonzulátuson, mind a beregszászi konzulátuson. Hozzátette: az Európai Unió vonatkozó rendelete értelmében a magyar hatóságok előreláthatólag 2011. szeptember 5-től plasztik kártya alapú, digitális ujjlenyomatot és digitális fényképet tartalmazó magyarországi tartózkodási és kishatárforgalmi engedélyeket fognak kiállítani a kárpátaljai kérelmezők számára.

A diplomata kiemelte: a korábban kiadott kishatárforgalmi engedélyek érvényességi idejük lejártáig használhatók. A kártya formátumú okmányra azonban a kérelmezőknek az eddigi egy hét helyett 21-30 napot kell várniuk, mert az új úti okmányok nem a diplomáciai kirendeltségeken, hanem budapesti nyomdában készülnek – emlékeztetett.

Bacskai azt is elmondta, hogy Kárpátalján, a magyar határhoz közeli települések mintegy 600 ezer lakója jogosult kishatárforgalmi engedély kérelmezésére, s közülük az elmúlt években körülbelül 150 ezren éltek ezzel a lehetőséggel.

(MTI)



Forrás
http://mno.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...