Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. augusztus 8., hétfő

Tudósítás határainkon túlról - Jakab Anna élménybeszámolója a XI.erdővidéki honvédtalálkozóról


Drága Nemzettestvéreim!

Felejthetetlen emlék marad számomra az idei - XI: alkalommal megszervezésre került - erdővidéki honvédtalálozó. Immáron harmadik éve annak, hogy honleányi kötelességemnek eleget téve elmegyek erre a magasztos találkozóra, mert hajt a vérem, s az anyai nagyapám emléke arra kötelez, hogy tiszteletet tegyek a még életben levő Horthy Miklós katonái előtt. Áldott legyen emléke Kormányzó Urunknak! ( Lázas készülődésemben minden jóérzésű honfitársammal felvettem előzőleg a kapcsolatot annak tudatában, hogy az Idő eljövetelével kötelességünk erősítenünk egymást. )
Egy áldott életű református lelkész, nagytiszteletű Krizbai Imre a vendégfogadója annak a lelkes csapatnak, mely évente megemlékezik az elhunyt honvédekről, s fejet hajt az ünneplésre megjelenő öreg hazafiak előtt. Istennek legyen hála jómagam is bizonyságot tehettem érzéseimről, színt vallhattam egyéni hitvallásomról, s székely néptanítói mivoltomban megtisztelő beszédet mondtam a jó öreg katonáknak.
Ezen jeles ünnepség még valami nagyon emlékezetes dologért örökre felejthetetlen marad számomra! Múlt hétvégén  lehetőségem adódott megismerkednem Csibi Barnával a Székely Gárda kapitányával, aki már csak puszta jelenlétével kivívta az egybesereglettek elismerését. MI, MAGUNKFAJTÁKNAK TISZTELETTEL KELL LENNÜNK IRÁNTA! Rajongó odaadással és lelkes megbecsüléssel igyekeztem társaságában maradni mindaddig, ameddig ez megadatott számomra. Közellétében éreztem azt a bátorító erőt, azt a megnyugtató hitet, melyet csak egy hozzá hasonló édes földi nemzettestvértől kaphat egy vérbeli honleány! Boldogan vallhatom Mindannyiatoknak, hogy Barni személyében nem csupán egy székely gárdistával találkoztam, sokkal inkább azzal az Emberrel, aki egyedülálló radikalizmusával naponként bizonyítja nemzete iránti mérhetetlen ragaszkodását és hűségét. Szeretném tudni, miért nem vállalják elsősorban a bátornak mondott hazafiak az Őhozzá tartozást, a Mellette való kiállást?! Szomorúan tapasztalom, hogy E konok fiatalember, AKI EGYEDÜL MARADT AZ  EGY ÖRÖK MAGYAR IGAZSÁGÉRT FOLYTATOTT harcában, nem talál meghallgató társakra, nem leli emberét, aki hozzá hasonló módon vállalni merné a hatalommal szembeni tiltakozást.
MIRE VÁRUNK MÉG?! MINEK KELL MÉG MEGTÖRTÉNNIE AHHOZ, HOGY FELISMERÉSRE JUSSUNK? Érthetetlen számomra a tudatlan pillogtatás, s az Idő gyorsaságának eredménytelensége!
Könyörgöm Hozzátok, próbáljátok megérteni kétségbeejtő megszólításomat! Igyekezzetek magatokra ölteni a hitnek pajzsát, s NE FÉLJÉTEK megkezdeni a SZENT HÁBORÚRA való felkészülést!
S mivel Mindannyiatokat nagyon jól ismerlek, hadd vallhassam be Nektek, hogy nem kell szégyenlenünk kitartó fáradozásainkat, nem szabad megtorpannunk Szent Törekvéseinkben, mert HISZEM, HOGY AZ IGAZSÁG A MI OLDALUNKON ÁLL!

5 megjegyzés:

  1. Bennünk, nőkben kell legyen annyi erő és szent akarat, mellyel felhívhatjuk magunkra a figyelmet arra a cselekvőképességünkre, mely által majd KÖZÖSEN INDULHATUNK A SZEBB JÖVŐ FELÉ!
    Ne feledjük, amennyiben sötéten állunk harcos társunk mellett, csakis hátráltatni fogjuk őt nemzetmentő munkájában, s ennél fogva megakadályozzuk áldást hozó szolgálatukat!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Viktória!
    Kevés magyar lány mondhatja el magáról, hogy szilárd hittel, tudatos feladatvállalással megáldva képes megharcolni az életet. Amennyiben hiányzik mindez belőletek, lányokból, nőkből, asszonyokból, megette a fene az egész nemzetieskedést! Megmaradásunk az igaz hitből fakad! Ennek hiányában fájdalmas lesz átéreznünk azt az időeltolódást, mely késlelteti a Szebb Magyar Jövendő eljövetelét! S még valami! Ha nincs elképzelésed a hogyantovábbról, az kétszeresen fájdalmas küzdő társad számára!

    VálaszTörlés
  3. 14. Honvédtalálkozó, nem 11.-ik, de ez csak részletkérdés....

    VálaszTörlés
  4. Viktória, Viktória!!! június 28.-án megkíséreltem felvenni veled a kapcsolatot és felnyitni a szemed egyik közös sorsú barátnőnkkel együtt. Ekkor Te elzárkóztál ez elől és sejtelmes blogbejegyzéssel utalgattál kettőnkre. Az idő szalad, a karaván halad. Vedd észre mi történik végre! Elég kemény ez Neked tudjuk, de a struccot betonon kell megijeszteni.

    VálaszTörlés
  5. Brigitta Krisztina2011. augusztus 9. 17:12

    ...Ejsze kialakul valami! ;)...
    végtelen történet

    VálaszTörlés

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...