Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. február 24., csütörtök

Korszakalkotó megállapítás az ukrán nacionalisták részéről....

Megvan,végre megszületett a korszakalkotó megállapítás! Hogy ez eddig eszünkbe se jutott??! Nem is értem!
Az ukrán nacionalista irányzatú párt vezetője Pavlo Fedaka szerint az ukrán-magyar barátság helyreállítása érdekében le kell bontani a Vereckei-emlékművet. Nahát! Honnan veszi ez a Pavlo Fedaka, hogy mi barátkozni akarunk velük??? Olyanokkal, akik nem tartják tiszteletben a nemztiségünket, lépten nyomon eltipornak, megaláznak bennünket. Mindössze annyi lenne a feladat, hogy egymást elviselve, békességben éljünk. Ehhez viszont az kellene, hogy ne gyalázzák már állandóan a kárpátaljai magyarságot!
A magyarellenes megnyilvánulásairól ismert pártaktivista szerint a honfoglalási emlékművel kapcsolatos legutóbbi fejlemények bebizonyították, hogy nem szabad VISSZAÉLNI AZ UKRÁNOK HAGYOMÁNYOS TOLERANCIÁJÁVAL. Na hát nem aranyosak? Tolerálnak minket!
Szerinte az emlékmű provokatív jellegű, s ami most történik a Vereckei-hágón az teljesen törvényszerű!
Fedaka úr szerint a kárpátaljai magyarok többsége számára az ukránokkal való normális együttélés, fontosabb, mint a magyarok egykori nagyságát, nemzeti gőgjét jelképező emlékmű lebontása. (szerinte)
Szóval megállapítást nyer lassacskán hogy az emlékmű gyalázása teljesen törvényszerű volt! Csak így tovább, hajrá fiúk! Jó, hogy nem ilyen feliratú pólókban járnak ezek a nacionalista politikusok! Csak úgy barátságból....

Szóval a 115 éve emelt magyar emlékmű a Proszvita nacionalista szervezet szerint is a ruszin-ukránokra nézve rendkívül megalázó jelkép. "Nem több önkényesen összedobált bebetonzott kőhalomnál" Ebből kifolyólag, jogtalan a létesítményt megrongálók felelőségrevonása.
 És ha már nekik úgyis mindent szabad, egyúttal buzdítják az állampolgárokat, ha a hatalom nem tesz semmit ez ügyben, vessék latba erőfeszítéseiket a " nagy magyar revansizmust " jelképező Vereckei kőhalom eltüntetése érdekében.
Hát azt hiszem jó lesz vigyázni,mert ha így haladunk ma holnap Petőfi szobra, s minden más magyarságtudatunkat erősítő nemzeti jelképünk  ilyen sorsra jut majd.......Mert ugye nekik mindent szabad.....

Forrás:Kárpátaljai ukrán nacionalista szervezet: le kell bontani a vereckei emlékművet
          Ukrán Párt: a magyaroknak kell kezdeményezniük a vereckei emlékmű lebontását

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...