Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. február 17., csütörtök

Magyar igazolvány,te csodás!

2010 nyara óta áll a bál Kárpátalján a magyar igazolványok kiadásának "állitólagos"jogszerűtlensége körül.
Németh Zsolt a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az UMDSZ-t terheli a felelősség,amiért Kárpátalján arra jogosulatlanok is kaphattak magyar igazolványt. Számszerűsitve 165 ezer zöld könyvecskét adtak ki,ám a kiváltására jogosult 14 évnél idősebb kárpátaljai magyarok száma szerintük 100-120 ezerre tehető  KMKSZ állitása szerint ( utolsó népszámlálás 2001 decemberében volt Ukrajnában)
Az ügy folyományaként a 2010 évtől csak a beregszászi és az ungvári konzulátusokon lehet kérelmezni a magyar igazolványt.
Az UMDSZ tiltakozik,visszautasitja a vádakat...
Szorosan a magyar igazolványhoz kapcsolódó dolog  a "támogatói nyilatkozat",amit a tavalyi évtől az UMDSZ helyett a KMKSZ állit ki a magyar igazolvánnyal rendelkező kárpátaljai magyarság részére. Nos ezzel kapcsolatban felröppent a hir,miszerint a támogatói nyilatkozat kiadása körül furcsaságok tapasztalatóak.Pontosabban a KMKSZ csak tagoknak,tehát a szövetségébe tartozó egyéneknek  állitja ki a schengeni vizum igényléséhez nélkülözhetetlen dokumentumot.
Lévén én nem vagyok sem UMDSZ sem KMKSZ tag, (de van magyar igazolványom) s pont úgy alakult,hogy egy ilyen támogatói nyilatkozatra lenne szükségem schengeni vizum igényléséhez,lássuk ér e hátrányos megkülönböztetés emiatt? Ma a bótrágyi KMKSZ alapszervezet elnökéhez fordulok ez ügyben(mivel nála kell kérelmezni a dokumentumot)

Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...