Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. január 26., csütörtök

Rovásmisszió Kárpátalján

Útjára indult Kárpátalján a rovásmisszió! A misszió vitorlásának hátszelét Kovács Béla EP képviselő irodája, valamint a Rovás Alapítvány biztosítja.


Egyenlőre 3 tanintézmény, a Beregszászi Zrínyi Ilona, a Kossuth Lajos, valamint a Beregszászi Magyar Gimnázium diákjai vehetnek részt fakultatív rovásoktatáson. 
Az első benyomások nagyon pozitívak, a gyerekek lelkesek, a tanárok, szervezők hozzáállása pozitív. 


Első tapasztalataim alapján főleg az 3-7 osztályos diákok a legfogékonyabbak és a leglelkesebbek. A felsőbb osztályosok közül is találkoztam érdeklődő tekintetekkel, de az ő vállukon nagyobb a terhelés....


Öröm volt látni a csillogó szempárokat, néhány tanuló nagy bátran felállt, s megkérdezte, hogy fizetős lesz e a foglalkozás? Meglepően sokan hallottak a rovásírásról, s a Kossuth Lajos középiskolában több tanuló ismeri és űzi is őseink írását.
Volt, aki felállt, a kijelentette, hogy jó lesz ez, mert tudnak majd titkos levelezéseket folytatni....


A foglalkozásokra a tervek szerint csütörtök délutánonként fog sor kerülni.


Ezúton is szeretném jelezni a kárpátaljai magyar iskolák tanárai felé, hogy akik szeretnék, hogy iskolájukban is  induljon rovásfoglalkozás, ezen igényüket a varadi.viki79@gmail.com emailcímen, valamint a +380661483782 telefonszámon jelezhetik felém.


Remélem, hogy minden kárpátaljai magyar iskolába előbb - utóbb sikerül eljuttatnom a rovásírást, s a másik nagyon fontos dolog az, hogy nagyon bízom benne, hogy találok munkatársakat eme fontos küldetéshez!


Ezúton is kérem, hogy aki  ismeri a székely - magyar rovásírást, s érez magában kedvet,elhivatottságot, hogy továbbadja a felnövekvő nemzedéknek a tudását, kérem jelezze felém a fent megadott elérhetőségeken, vagy Kovács Béla EP képviselő beregszászi fogadóirodája felé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...