Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. február 4., szombat

Azarov bírságolni akarja a kettős állampolgársággal rendelkező kárpátaljaiakat


kettos_allampolgarsag
Ukrajna Legfelsőbb Tanácsában beregisztráltak egy törvénytervezetet, mely szerint korlátozásokat vezetnek be azok számára, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek. A Miniszteri kabinet által benyújtott №9728-1 törvényjavaslatot csütörtökön tették közzé a parlament weboldalán.
A magyarázó levélben olvasható, hogy Ukrajna jogszabálya nem ismeri el a kettős állampolgárságot, de ennek ellenére jelentős számú polgárnak az ukrán mellett még egy állampolgársága van.
„Ez negatívan hat az adott kategóriájú külföldön élő ukrán állampolgárok érdekeinek védelmére, Ukrajna államhatalmi szervei működésére és veszélyezteti a nemzetbiztonságot" - olvasható a levélben.
Az összehasonlító táblázatban az áll, hogy ha nem jelentik be, vagy nem időben jelentik be a kettős állampolgárságot, az ezt igazoló okiratot vagy annak fénymásolatát nem nyújtják be, a törvényjavaslat értelmében megbírságolhatják ezen polgárokat.
Érdekes, hogy kettős állampolgárságaik vannak a kormányzó párt egyes képviselőinek is, de rájuk valahogy mégsem vonatkozik ez a törvény.

Forrás
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...