Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. február 4., szombat

Büntetnék a kettős állampolgárságot!

A Legfelsőbb Bíróság elé terjesztettek egy törvényjavaslatot, mely szerint a bíróság bírságot szabhat ki a kettős állampolgárokra...
A törvényjavaslat az ukrán törvénykönyv több pontján változtatásokat hozna, melyek az Ukrajánában való letelepedésre vonatkoznak. Azon személyeket érintené, akik ukrán állampolgárok, de egyúttal egy másik ország állampolgárságával is rendelkeznek. - írja az ua-reporter.com.
Különösen akkor javasolt a büntetés kiszabása, ha egy ukrán állampolgár önként vette fel egy másik ország állampolgárságát (honosságát). Az állampolgársági kérelem és annak másolatai is bizonyíthatják a tényt. Ezekben az esetekben 10 és 30-szoros adózatlan minimálbér közötti összeget szabhatnának ki a kettős állampolgárokra.
Ha ugyanezt köztisztviselők követik el, törvényjavaslat szerint 50-100 adózatlan minimálbér közötti összeget kellene kifizetniük.
A törvényjavaslat alapján azon személyek, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek, nem dolgozhatnának a monopóliumellenes bizottságnál, adóhivatalban, a Számviteli Inézetnél és más állami pénzintézeteknél sem.
A magyarázatban megjegyzik, hogy Ukrajnában a kettős állampolgárság fogalma nem alkotmányos, ennek ellenére jelentős számú ukrán állampolgár vette fel más ország állampolgárságát. Az e kategóriába tartozó ukrán állampolgárok negatív hatással lehetnek Ukrajna érdekvédelmére és fenyegetést jelentenek a nemzetbiztonságra - folytatódik a magyarázat.

Forrás

1 megjegyzés:

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...