Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. február 7., kedd

Mi így csináljuk....avagy a kárpátaljai magyarok passzív ellenállási formája

Oroszország hamarosan visszatér a téli-nyári időszámításra - jósolja Viktor Baloga a rendkívüli ügyek minisztere.
Oroszország hibázott és higyjék el, nagyon rövid idő - legfeljebb másfél év - telik el, míg újra a régi elven működnek majd, vagyis hogy újra átállnak a téli időszámításra - mondta a képviselő az Inter tv-csatorna pénteki adásában.
Válaszul az időzónák problémájának politizációjáról szóló kérdésre, Baloga elismerte, hogy ez a kérdés a FÁK-országokban politikaivá vált - írja a LigaBusinessinform.
Mint Baloga hangsúlyozta, Mikola Azarov ukrán miniszterelnök tudósokkal és más miniszterekkel együtt kollektív döntést hoztak, mely szerint továbbra is az óraátállítást választják.
Szintén Baloga vetette fel azon javaslatot, mely szerint Kárpátalja és Donbassz új időzónát vezetne be - fél óra eltéréssel. Mint emlékeztet, ez a szovjet időszakban bevett szokás volt és már akkor is segített enyhíteni a felmerülő problémákat.
A törvénytervezet alapján Ukrajna már az idei tél után más időzónához kerülne, olymódon, hogy nem állna át nyári időszámításra.
Emlékeztetőül, szeptember 20-án a Parlament elfogadta a döntést, mely szerint eltörölnék a téli időszámítást Ukrajnában, ám október 18-án ezen döntésüket visszavonták a képviselők.
Január 25-én a kormány elhalasztotta a döntéshozatalt az ukrán időszámítás problémájáról a jövő hétre.


Forrás
http://www.karpatalja.ma

Az én véleményem...

Olvasgatom a sorokat, az okfejtéseket és okoskodásokat... De a tények magukért beszélnek. Kárpátalja hivatalosan eddig is az ukrán időt használta, valószínűleg eztán is ezt fogja. De.... A kárpátaljai magyarság hosszú ideje a magyar időt használja, s nagyon remélem, ezt a szép szokásunkat meg is őrizzük! Sőt ! Nem csak, hogy megőrizzük, hanem más országba szakadt nemzettársainkat is arra ösztönzünk, hogy kövessék a példánkat! Nos ez a folyamat már el is kezdődött :))
http://hunnianemzetimuhely.ro webbolt belépő oldalán a következő szöveg olvasható:
Használd a magyar időt, s ne csak szilveszterkor!
Kampány a magyar idő használatáért!


Ám még ettől is lényegesebb az a pár mondat, ahogyan a weboldal tulajdonosa megfogalmazza, hogy a magyar idő Kárpátalján a kárpátaljai magyarok passzív ellenállási formája! Nos többet nem árulok el, mit szépet, s jót írnak még rólunk Székelyföldön, inkább mindenkit arra ösztönzök, hogy kattintson a következő linkre,s  győződjön meg maga is róla!
http://hunnianemzetimuhely.ro



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...