Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2012. február 12., vasárnap

Valami elkezdődött...avagy rovásmisszió Kárpátalja magyar iskoláiban

Rováskultúránk megismerése, valamint a rovásírás elsajátítása érdekében Kárpátalja magyar iskoláiban megindult a "Rovásmisszió" A foglalkozások nem kötelező jellegűek, ki-ki kedve szerint vehet részt rajtuk. 
A 3-5. osztályosoknak 10, a 6-8. osztályos tanulóknak 12, a 9-11.osztályos tanulóknak 15 tanórának megfelelő fakultatív programsorozat indult.



Tekintve, hogy a foglalkozások nem kötelező jellegűek, s az iskolai tanórák után vannak, meglepően sok diák jelentkezett rájuk. Mint korábban arról már beszámoltam a "tesztiskolák" a Beregszászi 3-as számú Zrínyi Ilona Középiskola, a Beregszászi 4-es számú Kossuth Lajos középiskola, valamint a Beregszászi Magyar Gimnázium.
Az első foglalkozásnak a Zrínyi Ilona középiskola adott otthont, azon belül is a legkisebbek csoportja volt a debütáló, 18 tanulóval, akik nagyon aktívan és lelkesen vettek részt a foglalkozáson.




A cél az, hogy minél több kárpátaljai magyar iskolába jusson el nemzeti kincsünk, a székely - magyar rovásírás megismertetése és szeretete. Épp ezért vannak limitálva a foglalkozások számai, hogy folyamatosan minden, erre igényét jelző iskolára sor kerülhessen. 


Ezúton is felhívom minden kárpátaljai magyar iskola, valamint tanárok  figyelmét, akik szeretnék, hogy iskolájukba eljusson a "Rovásmisszió" keretén belül a székely - magyar rovásírás ismerete, bátran jelezzék igényüket a varadi.viki79@gmail.com emailcímen. 

A tapasztalataimról, a hozzáállásról, valamint az eredményekről folyamatosan képes, videós dokumentációt olvashatnak itt a blogon!

S ne felejtsék: nemzeti írásunk megismerése nem kényszer, de kötelessége minden magát magyarnak valló embernek!







1 megjegyzés:

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...