Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. március 22., kedd

Én megírtam, más átmásolta......na igaz javított rajta!

Nem is tudom, valójában most nagyon megtisztelve kellene érezzem magamat! Ilyen még nem történt velem, meg hát ugye ez a webnapló írás is egy új keletű tevékenység nálam...S nicsak máris milyen fontos szerepem lett a sajtóban! Ki hinné?  Történt ugyanis, hogy a Kárpáti Igaz Szó online oldaláról a saját soraim köszöntek vissza rám. Ki hitte volna? Most akár büszke is lehetnék magamra, hogy egy többéves szakmai múlttal rendelkező újságíró tartja arra érdemesnek a soraimat, hogy ugyan, mit bajlódjon ő a cikk írással összeollózza a máséból és kész! Nem is lennék felháborodva, ha a cikk végén belinkelte volna a forrást. Mert ugye így lett volna hiteles.De mivel ez nem történt meg Uram bocsá' én bizony közönséges lopásként értékelem a történteket!  Mert ugyan az igaz, hogy az avatóünnepségen egymással szemben álltunk, de mennyi az esélye annak, hogy egyforma gondolatok születtek meg a fejünkben egymástól függetlenül?
Íme a cikk:

Rovásírásos helynévtábla Beregszász határábanPDFNyomtatásE-mail


2011. március 21., hétfő
Kovács Béla EP-képviselő kezdeményezésével Kárpátalján elsőként Beregszászban került felállításra a Rovás Alapítvány által készített székely-magyar rovásírásos helységnévtábla.
A rendezvényre szombaton került sor. A zord időjárás ellenére sokan részt vettek az első rovásírásos névtábla-avatón Beregszász Asztély felőli bejáratánál. Az ünnepségen többek között részt vett Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője, Sípos László, a Rovás Alapítvány kuratóriumi elnöke, Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke.
Az ünnepség a Himnusz éneklésével kezdődött, majd Gajdos István, Beregszász polgármestere osztotta meg a jelenlévőkkel a gondolatait. Ezt követően Kovács Béla adott hangot azon reményeinek, hogy ez a táblaállítás az első Kárpátalján, de remélhetőleg a magyarlakta falvak polgárai részéről továbbra is lesz igény ilyenre.    
Beregszász rovásírásos helységnévtábláját Gajdos István és Kovács Béla leplezte le.
Hegedűs Csilla

Töredelmesen bevallom a cikkhez a megjelent fotót a nem én készítettem!

S íme a Számomra ismerősnek tűnő mondatok:

... A zord időjárás ellenére sokan vették a fáradságot és részt vettek az első rovásírásos helyiségnévtábla avatón, amely délután 14 órai kezdettel került megrendezésre Beregszász Asztély felőli bejáratánál.
Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Gajdos István, Beregszász polgármestere, Kovács Béla a Jobbik Európa parlamenti képviselője, Sípos László a Rovás Alapítvány kuratóriumi elnöke, Zán Fábián Sándor a beregszászi egyházkerület püspöke.
Az ünnepség a Himnusz éneklésével kezdődött, aztán Beregszász város polgármestere osztotta meg a jelenlévőkkel a gondolatait. Ezt követően Kovács Béla képviselő úr adott hangot azon reményeinek, hogy ez a táblaállítás az első Kárpátalján, de remélhetőleg a magyarlakta falvak polgárai részéről lesz igény sok sok ilyen tábla állításra........

Megkerestem a Csillát ez ügyben, aki e sorok közzétételéig még nem jelzett vissza. Kíváncsian várom a válaszát!

Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...