Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. március 24., csütörtök

Főszerkesztői ejnye-bejnye..........természetesen felém 1. rész

Kedves Viktória!

Nagyon nagy figyelemmel olvastam a levelét.
Az Ön megnyugtatására a válaszom legelején le szeretném szögezni: szilárd meggyőződésem, nem történt semmilyen plágium!
"Mennyi az esélye annak, hogy két egymást nem ismerő embernek azonos gondolatok, sőt továbbmegyek, azonosan megfogalmazott mondatok jutnak eszébe?" – kérdi Hegedűs Csillának írt levelében. Nos, túl azon, hogy ilyen bizony előfordulhat, ki kell jelentenem, ebben az esetben nem áll fenn ilyen helyzet annál az egyszerű oknál fogva, hogy egyik írásban sem fedeztem fel egyetlen szerzői (!) "azonos gondolatot" sem.
Tudniillik mindkettő egy tényszerű – mondhatnám: száraz – beszámoló egyazon eseményről. Márpedig ebből kifolyólag másképpen nem is lehetett volna egyiküknek sem megírni a beszámolót! Írta volna Csilla, hogy nem Kovács Béla kezdeményezésére, nem Beregszászban, de ha ott, akkor nem Asztély felől, nem elsőként és ragyogó napsütésben került sor a táblaavatásra?! Vagy írta volna, hogy az ünnepségen nem Kovács Béla, nem Zán Fábián Sándor, nem Sipos László és nem Gajdos István vett részt?! Vagy írta volna azt, hogy a Himnuszt nem az elején, hanem a végén énekelték?! Vagy adta volna Kovács Béla helyett más részvevő szájába az egyetlen(!) idézett gondolatot, miszerint a képviselő reményei szerint a későbbiekben más magyarlakta települések polgárai is igényt tartanak majd hasonló helységnévtáblára?!
Beláthatja, ez egyszerűen képtelenség.
Arról nem beszélve, hogy akadnak eltérések is a két, amúgy nyúlfarknyi szövegben. Csilla napot ír, Ön időpontot. Csilla megírja, ki leplezte le a helységnévtáblát, Ön nem. Csilla helyesen nevezi meg a titulust: "Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke", Ön nem: "Zán Fábián Sándor a beregszászi egyházkerület püspöke" (püspöke több felekezetnek is van Kárpátalján, kedves Viktória, s nincs beregszászi egyházkerület!).
Remélem, sikerült meggyőznöm, hogy teljesen alaptalanul ébredt fel Önben a gyanú. Üdvözlettel:

Kőszeghy Elemér
főszerkesztő

Kapcsolódó: Én megírtam, más átmásolta......na igaz javított r...
                    Véletlen egybeesés vagy csak sima újságírói etikát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...