Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. március 26., szombat

Rovásírás verseny Munkácson



Megrendezésre került a XII. Kárpát-medencei Rovásírásverseny és Műveltségi találkozó elődöntője Kárpátalján, szombat délelőtt 10 órától, amelynek a munkácsi Szent István Líceum adott otthont.
A verseny házigazdája a Cserkész Szövetség elnöke, Popovics Pál volt, aki nagy szeretettel fogadta a versenyzőket.
A verseny három A, B, és C kategóriában zajlott, korcsoportokra bontva a gyerekeket. Összesen 14 versenyző indult a megmérettetésen, melynek jutalma képen a helyezést elért tanulók részt vehetnek június 18-án a Budapesten megrendezésre kerülő Kárpát-medencei döntőn.
A versenyfeladatok nehézségi és terjedelmi szintje természetesen a versenyzők korának tekintetében voltak összeállítva.Az íráson kívül a versenyzőknek hangos olvasásban is számot kellet adniuk a tudásukról.

 Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy részt vehettem a zsűri munkájában, így teljesen közelről mondhatom azt, hogy nagyszerűen teljesítettek a kárpátaljai fiatalok. Mind írásban, mind olvasásban nagyszerűek voltak. A nálam olvasó 6 diák  közül egy ici-pici lányra figyeltem fel, nevezetesen Tegze Vivienre,( B kategória ) aki halk szavával, komoly tekintetével és kitűnő olvasásával azonnal belopta magát a szívembe. Olyan folyékonyan olvasta a rovott sorokat, hogy egy felnőttnek is becsületére vált volna!
A helyezést elért diákok több könyvet is kaptak ajándékba, de senki sem távozott üres kézzel a versenyzők közül.
Popovics Pál és Henkel Betti a verseny végén oklevelet nyújtott át a jeleskedő nebulóknak, s reményüket fejezték ki, hogy jövőre még több diák kap kedvet a megmérettetéshez. Hát így legyen!


                    




Kapcsolódó:  XII. Kárpát-medencei Rovásírásverseny és Műveltség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...