Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. március 4., péntek

Lemberg megyéhez csatolnák Kárpátalját?

Sokfajta híresztelés kapott szárnyra az elmúlt időben, mely szerint sokan tudni vélik, hogy Kárpátalját Lemberg megyéhez csatolnák. Sőt járásokat vonnának össze egy korábbi elképzelés alapján s az így létrehozott közigazgatási egység székhelye Galícia fővárosában lenne.
Megannyi kérdés fogalmazódik meg a témában...Kell e valójában effajta lépésektől tartani? Tényleg átrajzolják e a régiók térképét ?
 Ez egy közönséges agyrém, noha az ötlet nem új keletű a hatalom részéről már voltak korábban próbálkozások, hogy összevonják Kárpátalját és Galíciát. 20 évvel ezelőtt a kárpátaljai lakosság már véleményt nyilvánított, hogy hol szeretne élni. Kárpátalja egy különleges terület, nemzetiségi kérdésben, földrajzi fekvésének tekintetében, s nem utolsó sorban az emberek mentalitásának tükrében. Tudják  jól ezt a hatalom képviselői is. 
Bár már volt rá példa, hogy az emberek megkérdezése nélkül döntöttek területi kérdésekben, ha mégis ne adj Isten ilyen lépésre szánná el magát Ukrajna, akkor jelen törvények értelmében mindenképpen népszavazáson kellene megkérdezni a lakosság véleményét. 
Szóval egy új közigazgatási rendszer készül kialakulni, bár bőszen tagadják az illetékesek az én magánvéleményem az, hogy " Nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja " . Egyenlőre a megyei tanács végrehajtó bizottságának vezetője azt mondja az ilyen lépés teljességgel kizárt... 
Bízzunk benne, hogy ez így is marad, bár nem árt azért nyitott szemmel járnunk, hiszen velünk már annyi képtelen dolog megtörtént...Ki tudja, lehet egy napon arra ébredünk hogy közigazgatásilag más területhez tartozunk??? Nem tartom elképzelhetetlennek....még referendum nélkül sem...

Forrás:  Kárpátalja.ma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...