Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. június 22., szerda

Tiltakozó megmozdulás az erdő védelmében...

Tiltakozó megmozdulásra került sor a beregszászi járási Bótrágyon ma reggel 8 órától. Mi, helyiek a község határában lévő Kastély mellett gyülekeztünk, civil kezdeményezők felhívására, hogy tiltakozásunknak adjunk hangot a falu területén folyó "hivatalos" erdőirtás ellen.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mintegy 1500 lelkes község lakosságából mindössze 15- en voltunk jelen a megmozduláson, ami eléggé lehangoló adat, de minden esetre talán valami elindult...


Ám ezen a reggelen hiába vártuk az erdészet alkalmazottait, nem jelentek meg, hogy tovább döntögessék a 300 éves fákat....Bár ők csak felsőbb utasítást hajtanak végre.....
Álldogáltunk egy darabig, majd megérkezett a tanácselnök, Hajdú Ferenc, valamint a szervezők egy idő után elindultak megkeresni a falu járási képviselőjét, Kuni Mihályt, aki rövid időn belül a helyszínre érkezett.
Némi megbeszélés után olyan döntés született, hogy aláírásgyűjtésbe kezdünk az erdőirtás megállításáért, majd azt továbbítjuk a járási, a területi valamint az országos hatóságokhoz.


Miközben beszélgettünk megjelent egy lovaskocsi néhány cigánnyal, mert ugye nekik alanyi jogon "jár" a fa ingyen és bérmentve, ha már úgyis vágják az erdőt....



................................................

Úgy 2 órával a megmozdulás után autóztam egyet a faluban. A megérzésem azt súgta, hogy ahogy a falubeliek elszállingóznak a helyszínről, újra megjelennek az erdészet munkatársai és láss csodát nem is tévedtem! Ahogy a helyszínre értem ott már bizony javában folyt a munka!


A helyzet mindenképpen elgondolkodtató! Csak nehogy mire összegyűlnek az aláírások, s azok mire eljutnak a megfelelő helyre a Kastélynak hűlt helyét leljük......Mert ez a legvalószínűbb variáció!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...