Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. június 1., szerda

Vízummentesen utazhatunk Szerbiába, Lengyelország viszont új vízumigénylési rendet vezet be......hm


Konsztantin Hriscsenko ukrán és Vuko Jeremić  szerb külügyminiszter aláírtak egy kétoldalú megállapodást vízumkötelezettség megszüntetésére vonatkozóan.
A megállapodás értelmében mindkét ország állampolgárai vízummentesen tehetnek rövid távú utazásokat Ukrajnába és Szerbiába – írja a Tsn.ua internetes hírportál.


2393   2011. június 1-től a Lengyelország Lembergi Főkonzulátusán új vízumigénylési eljárást vezetnek be, az újítás szerint kötelezővé tették a vízumigénylő nyomtatvány elektronikus regisztrálását.

A regisztrációt a konzulátus weboldalán lehet elvégezni, amennyiben valaki ezt nem teszi meg, nem adhatja be vízumigénylési kérelmét.
Az eljárás minden vízumtípusra vonatkozik. A kérelmező köteles minden adatot elektronikusan rögzíteni, majd kinyomtatni az így elkészült adatlapot. A nyomtatványon így automatikusan sorszám generálódik, továbbá az igénylő előzetes időpontot kap. Egy ilyen eljárás megkönnyíti a konzulátus munkatársainak munkáját és megelőzi a konzulátus előtt kígyózó sorok kialakulását – vélik a diplomaták. Ez a rendszer nem számít újdonságnak, hiszen más Ukrajnában lévő lengyel kirendeltségeken ez már kb.10 hónapja működik. Eddig azonban ez az eljárás nem volt kötelező érvényű.
Forrás
http://karpatinfo.net/
http://www.karpatalja.ma

1 megjegyzés:

  1. Nos nem tudom, hogy hányan fogjuk igénybe venni a szerbiai vízummentes utazás lehetőségét.....
    De mindenesetre jó hír, hogy aki esetleg Szerbiába utazna, nem kell órákat ácsingóznia a Szerb követség épülete előtt, mint ahogy történik ez minden esetben ahányszor például schengeni vízumért folyamodik az ember lánya....

    VálaszTörlés

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...