Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. június 16., csütörtök

Csíksomlyói pünkösdi búcsú 2011

Idén sem maradhatott el Erdélyben az immár évtizedek óta hagyománnyá lett, a világ keresztény magyarságának közös nemzeti kegyhelyévé és találkozóhelyévé vált csíksomlyói pünkösdi búcsú.
 A pünkösdi búcsún képviseltette magát a csíkszeredai illetőségű Hunnia Nemzeti Műhely  is, amelynek standja a tőle már megszokott bőséges áruválasztékkel várta a kedves vásárlókat, akik bizony igen szép számmal látogatták meg a standot az igen esős időjárás ellenére is.
Kuriózumként egyedül ennél az elárusítóegységnél lehetett kapni a Rovás Alapítvány támogatásával megjelent az első teljes egészében rovással íródott, Gárdonyi Géza: "Egri csillagok" c. művét, valamint a fiatalabb korosztályt megcélozó, de a szülőknek is remek gyakorlási lehetőséget biztosító "Hét meg hét magyar népmese" c. könyvet. A teljesen kezdők pedig immár 2  rovás alapismeret könyv közül választhattak, egyik a szintén a Rovás Alapítvány gondozásában megjelent "Rovás Alapismeretek" c. könyv a másik pedig Szondi Miklós: "Róni tanulok" c. könyve, amit igencsak előszeretettel forgatott a vásárlóközönség.
A Hunnia Nemzeti Műhely a tőle már megszokott módon külön hangsúlyt fektetett a rovásírás terjesztésére, így a stand előtt 500 rovás ABC került kiosztásra az érdeklődők között.
A szemet gyönyörködtető stand színvonalas áruválasztékával a rendezvény egyik leglátogatottabb egysége  volt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...