Saját fotó
Bótrágy, Kárpátalja, Ukraine
Élni és élni hagyni....

2011. május 3., kedd

Az érem két oldala...

Viktória Váradi április 24., 17:40
Kedves Pál!

Először is engedd meg, hogy Áldott Húsvétot kívánjak neked és az egész családodnak!
Az ok, amiért zavarlak az az, hogy kedden Beregszászon tart előadást a rovásírásról Szondi Miklós. Délután 17 órai kezdettel Kovács Béla irodájában. Nem tudom, hogy a Betti esetleg nem e említette neked? Szervezzük az embereket és arra gondoltunk, hogy esetleg téged magadat is, vagy a munkácsi cserkészeket is érdekelné a dolog.
Ha van kedved hozzá szeretettel várunk!
Üdvözlettel: Váradi Viktória

Popovics Pál április 26., 8:10 Jelentem
Kedves Viktória!
KÖszönöm és viszont kívánok áldott húsvétot.
Sajnos, nem tudok elmenni. Az időm sem engedi, illetve a magyar rovásírással foglalkozó emberek világa eléggé átpolitizálódott. több vonalon fut, szakmailag és nézetileg is eléggé külünböznek.
Az egyik vonal kizárólag a szakmaiságot képviseli, a másik elment inkább a politikai vonal mentén, konkrétan a Jobbik-os vonal mentén.
Mi a másik vonalat választottuk, ahol tényleg az érdemi, alapos, a Forrai Sándor munkásságára alpozó rovásírás elmélettel, történelemmel és kutatással foglalkoznak.
Ez a két vonal sajnos nagyon nagy ellentétben áll egymással.
Szondi Miklóst néhány éve csalásért kizárták a Kárpát-medencei rovásírásversenyből. Politikai vonalon próbálkozik elsősorban, több pártot megjárt, most jelenleg a Jobbikban, nem túl jó a megitélése.
Mi tényleg egy őszinte és kölcsönösen jó baráti viszony alakítottunk ki a Szakács Gábor féle vonallal, nem szeretnénk, ha ez megszakadna.
Kár, hogy ez a történet is a megosztottságról szól. Úgy gondoljuk, mi a politikamentes, érdekmentes, szakmai vonalhoz kötődünk inkább.

Üdvözlettel:
Popovics Pál

(részlet a következő levélből)

Popovics Pál április 26., 8:29 Jelentem
Kedves Viktória!

A legtöbb ember nem is lehet tisztában, mert nem is tudhat róla. Kevesen vannak a mezei rovásírók, akik a belső ügyekbe is be vannak avatva. Én sem vagyok nagyon tájékozott, csak amikor a beregszászi rovástábla avatása volt, a Betti írt a Szakács Gábornak erről, ő meg egy hosszú levélben nagyon részletesen elemezte a mosta helyzetet, személyek, pártok, érdekek összefonódását, stb. Így lettünk mi is okosabbak :)...........


Üdvözlettel:
Pali

4 megjegyzés:

  1. Szomorúnak tartom, hogy a rovásírók picinyke tábora is meg legyen osztva Kárpátalján! Egy emberként nem tudunk sokat elérni, összefogva viszont annál többet sikerülhetne! Nem ártana ezt szem előtt tartani és minden politikai előítélet nélkül csak magára a rovásra koncentrálni. Szellemileg kellene felemelkedni ehhez a kérdéshez....

    VálaszTörlés
  2. Lassan kezd nagyon elegem lenni, hogy a magyar-magyar, magyar-székely vagy székely-székely kapcsolatban nincs egy olyan téma amelyben ne alakulna ki 2 vagy több oldal amelyek általában szöges ellentétben vannak egymással. Mindenki azt nézi, hogy miben különbözik a másiktól, nem azt hogy mik a hasonlóságok és mik a közös célok. Másodsorban a magyarok (székelyek), akik gerincességükről, tudásukról voltak híresek valamikor, el vannak gerinctelenedve, elbutítva. Az emberek (és itt már nem csak a magyarokról beszélek) Istene a pénz lett, mert rákényszerítették az értékrend megváltoztatására (dolgozunk, hogy holnap is dolgozhassunk), minden egyéb másodrangú. Hát a család, élet? Hol vannak ezek?

    VálaszTörlés
  3. Semmi gond nincs azzal, hogy a rovás tekintetében különböző nézetek vannak, s hogy a témával foglalkozik a politika, vagy a gazdaság és a pénz is megjelenik. Ez azt jelzi, hogy a rovás nem múzeumi tárgy többé, hanem a mindennapi élet része.
    A rovással kapcsolatos tevékenységek megítélése pedig nem az önjelölt próféták feladata, hanem az utókoré.
    Az pedig igen kívánatos lenne, ha bárki megítélése a teljesítmény alapján történne. Az legyen az igazi kritika, ha valaki jobban csinál valamit, mint a másik ember.

    VálaszTörlés
  4. Igen, ez helyes, de én nem az egészséges versengésre vagy rivalizálásra gondoltam, nem is a szakmai vitákra, hanem az örökös széthúzásra, bármiről is legyen szó.

    VálaszTörlés

Légy kedves és csak a tárgyhoz szólj hozzá! Köszönöm...